Vrieling Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

H.B.S.Laan 48
Oud-Beijerland

GYMZAAL
Graag laten we je kennismaken met de combinatie van een stukje bijzondere geschiedenis en modern woongenot. Aan de prachtige H.B.S.Laan, pal aan het Laningpark in het sfeervolle...

Woonoppervlakte
152m²

Omschrijving

GYMZAAL
Graag laten we je kennismaken met de combinatie van een stukje bijzondere geschiedenis en modern woongenot. Aan de prachtige H.B.S.Laan, pal aan het Laningpark in het sfeervolle Oud-Beijerland is een zeer riante (ruim 150m2!) woning te koop, gerealiseerd in de voormalige gymzaal van de Rijks Hogere Burgerschool (H.B.S.). In totaal zijn in deze gymzaal destijds 4 woningen gerealiseerd.

RUIMTE
Van deze 4 woningen gaat het om de een na laatste woning aan de parkzijde. Deze woning is op de begane grond voorzien van een grote hal, grote keuken en grote woonkamer. De riante achtertuin is op het westen georiënteerd en grenst direct aan het water. De eerste verdieping is voorzien van een grote overloop met bergruimte, een prachtige badkamer en 3 goede slaapkamers. De tweede verdieping is voorzien van een zeer grote zolderkamer en een riante overloop die gemakkelijk ook als slaapkamer in te richten is. Op deze verdieping is op diverse plekken veel bergruimte aanwezig. En hierboven, dus op de derde verdieping, is nog een riante niet-bevloerde vliering aanwezig.

TIJD
De woonkamer en badkamer zijn klaar voor de komende 20 jaar. Voor de overige (inpandige) zaken is alles zeer verzorgd, maar heeft de tijd wat stil gestaan. Wij kunnen ons voorstellen dat een nieuwe eigenaar het prettig vindt de zaken weer wat strakker te maken. De potentie is enorm!

PARK
De ligging is werkelijk fenomenaal direct aan het prachtige Laningpark in Oud-Beijerland. Aan de achterzijde op het zonnige westen georiënteerd, direct aan een rustig watertje ademt de gehele setting rust met veel groen, veel ruimte en slechts bestemmingsverkeer aan het eind van een doodlopend straatje.

BERGING
Naast de voormalige gymzaal zijn 4 ruime bergingen gebouwd waarvan er 1 bij deze woning hoort. Ideaal voor bijvoorbeeld de fietsen of een motor.

KENMERKEN
Gemeentelijk monument
Bouwjaar gymzaal oorspronkelijk 1920
Verbouwing gymzaal naar woningen 1991
Woonoppervlakte woning 152m2
Perceelgrootte 189m2
Woonkamer voorzien van sfeervolle eiken vloer en gashaard.
Authentieke sfeervolle balken uit 1920 op 1e en 2e verdieping nog zichtbaar.
Buitenzijde geschilderd in 2022, tegelijk met de vier woningen.
Fraai Spaans leien dak in 2016 vernieuwd, tegelijk met de vier woningen.
Er is vloerisolatie aanwezig, gevelisolatie en ook het dak is deels geïsoleerd (vlieringen niet, die dienen zelf als isolatie).
Aan de voorzijde is er ruimte om op eigen terrein 2 auto’s te parkeren.
Sfeervolle centrum Oud-Beijerland op loopafstand.

H.B.S.
In 1918 ging de Rijks Hogere Burgerschool (H.B.S.) van start, die in 1920 een nieuw gebouw aan de H.B.S.-laan betrok. Het gebouw fungeerde in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog als hoofdkwartier van het Zuidfront van de Vesting Holland en na de Bevrijding werden in het gebouw tijdelijk NSB’ers opgesloten. Na 68 jaar is de school naar de Zoomwijck verhuisd. Het karakteristieke gebouw met het torentje bestaat gelukkig nog steeds en kent ondertussen, net als de gymzaal, een officiële gemeentelijke monumentale status. Sinds 1991 is het hoofdgebouw in gebruik genomen als woongebouw met luxe appartementen. In de naastgelegen gymzaal zijn toen 4 riante woningen gerealiseerd.

CHARME
Laat deze unieke kans niet aan je voorbijgaan en ervaar zelf de mogelijkheden en charme van deze bijzondere woning. Wij verwelkomen je graag voor een bezichtiging. Voor de geluksvogel(s) die deze woning gaat betrekken ligt een bijzonder stukje Oud-Beijerlandse geschiedenis in het verschiet. Welkom aan de H.B.S.Laan 48!

HOEKSCHE WAARD
De Hoeksche Waard is een eiland ten zuiden van Rotterdam met een oppervlakte van 27.420 hectare, telt ruim 88.000 inwoners en is sinds 2019 samengevoegd in 1 gelijknamige gemeente. Door de status van “Nationaal Landschap” is haar open en landelijk karakter op de lange termijn verzekerd en door de versterking van natuurwaarden zal het er altijd goed wonen blijven.

OUD-BEIJERLAND
Oud-Beijerland vervult al jarenlang een centrumfunctie in de Hoeksche Waard. In het historische centrum met de authentieke sfeer van een dorp vindt u naast de landelijke ketens een groot aantal speciaalzaken, vers-winkels en een rijk horeca aanbod. Ook scholen zijn er in ruime mate, tot en met voortgezet- en bijzonder onderwijs. De liefhebber van natuur en buitenleven kan zijn hart ophalen langs het Spui en de Oude Maas en genieten van grazende Schotse Hooglanders en Konic-paarden maar ook even uitblazen in het natuurbezoekerscentrum “Klein Profijt”. Kortom: in dit dorp dat in 2009 haar 450-jarig bestaan vierde, reiken traditie en vernieuwing elkaar de hand. Hier vindt u ondernemers die nog vakmensen zijn, een rijk verenigingsleven, sportverenigingen en bovenal een vriendelijke woonsfeer.

BIJZONDERHEDEN
* Vanaf 1 januari 2023 zijn makelaars wettelijk verplicht een biedlogboek bij te houden bij de verkoop van bestaande woningen (en wanneer de koper en/of de verkoper een particulier is). Biedingen kun je per die datum, en indien gewenst, nog steeds mondeling met ons bespreken maar dien je daarna digitaal aan ons te bevestigen via jouw MOVE-account. Het biedlogboek is niet van toepassing bij de verkoop van nieuwbouw, recreatiewoningen, bedrijfswoningen, garageboxen, bouwkavels, woon-/bedrijfspanden en (agrarische) bedrijfsobjecten zonder woonbestemming.
* Bij het sluiten van een koopovereenkomst verklaar je je akkoord dat ondertekening van de koopovereenkomst digitaal plaatsvindt (met iDIN identificatie) door gebruikmaking van het platform van ondertekenen.nl.
* De koopovereenkomst wordt opgesteld conform het meest recente model dat is vastgesteld door de NVM, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis en aangevuld met enkele aanvullende artikelen waaronder (maar niet uitsluitend) een ouderdoms-clausule, een clausule over de Meetinstructie en een clausule over de onderzoeksplicht van koper.
* Vanzelfsprekend staat het je vrij om, indien gewenst, een bouwkundige uit te nodigen de woning bouwkundig voor je te keuren teneinde jezelf een goed beeld te kunnen vormen van de bouwkundige staat van de woning.

ENTHOUSIAST?
Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging. Dat is mogelijk tijdens kantooruren, maar ook ’s avonds en op zaterdag. Bekijk onze website voor extra informatie over ons kantoor.

EIGEN NVM MAKELAAR
Vrieling Makelaars behartigt de belangen van de verkopende partij. Ons advies bij het kopen van jouw nieuwe woning is dan ook om je eigen NVM-aankoopmakelaar mee te nemen.

TOT SLOT
Deze presentatie is met zorg samengesteld, onder andere (maar niet uitsluitend) aan de hand van de door opdrachtgever (verkoper/verhuurder) aan makelaar verstrekte gegevens en tekeningen. Desondanks kunnen aan deze presentatie geen rechten worden ontleend en aanvaardt de makelaar of zijn opdrachtgever (verkoper/verhuurder) geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins -dan wel de gevolgen daarvan- van de in deze presentatie verstrekte informatie of elke andere aan de (kandidaat) koper of huurder (of andere belanghebbende) verstrekte informatie m.b.t. het te koop (of te huur) aangeboden object. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn daarnaast slechts indicatief. Mocht deze presentatie of andere verstrekte informatie m.b.t. het te koop (of te huur) aangeboden object vragen oproepen, dan nodigen wij je van harte uit deze onder onze (makelaar) aandacht te brengen.

THUIS IN DE REGIO, THUIS IN DE STAD
DÉ MAKELAAR VOOR DE HOEKSCHE WAARD & ROTTERDAM

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 745.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, Tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Monumentaal pand, Monument

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
152m²
Perceeloppervlakte
200m²
Inhoud
500m³

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Aantal verdiepingen
4

Energie

Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Nefit Proline HRC24 CW4 (2011, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, Voortuin
Achtertuin
West, 85m², 650×1300cm
Schuur
Vrijstaand steen
Faciliteiten schuur
Voorzien van elektra

Locatie

[ { "address": "H.B.S.Laan 48", "zipCode": "3262 JB", "city": "Oud-Beijerland", "lat": 51.8205546, "lng": 4.412132, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[ { "featureType": "all", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "saturation": 36 }, { "color": "#333333" }, { "lightness": 40 } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "visibility": "on" }, { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 16 } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.icon", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "administrative", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#fefefe" }, { "lightness": 20 } ] }, { "featureType": "administrative", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#fefefe" }, { "lightness": 17 }, { "weight": 1.2 } ] }, { "featureType": "administrative.locality", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#ff0000" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f5f5f5" }, { "lightness": 20 } ] }, { "featureType": "poi", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f5f5f5" }, { "lightness": 21 } ] }, { "featureType": "poi.park", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#dedede" }, { "lightness": 21 } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 17 } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 29 }, { "weight": 0.2 } ] }, { "featureType": "road.arterial", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 18 } ] }, { "featureType": "road.local", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 16 } ] }, { "featureType": "transit", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f2f2f2" }, { "lightness": 19 } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#e9e9e9" }, { "lightness": 17 } ] } ]

Zonnewijzer

Plattegronden

Interesse in deze woning?

Bel direct voor het maken van een afspraak of laat je gegevens achter.
Dan nemen wij contact met je op.

 

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

DANNY VAN BERKEL

DANNY VAN BERKEL

Beëdigd makelaar/taxateur o.z.

info@vrielingmakelaars.nl

Vergelijkbare woningen

Verkocht

€ 825.000,- k.k.

Kaapstander 5 3261 KZ Oud-Beijerland
Verkocht

€ 795.000,- k.k.

Dokter Kroesenring 60 3261 CG Oud-Beijerland
Verkocht

€ 875.000,- k.k.

Dokter Kroesenring 29 3261 CD Oud-Beijerland