Vrieling Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

2021

2018

1978

2019

1978

2006

2002

geschiedenis

sinds 1981

De geschiedenis van een familiekantoor is het verhaal van een familie. Dat van Vrieling Makelaars begint op 1 februari 1981. Dan opent Henk Vrieling, sinds 1978 makelaar, zijn eigen kantoor aan huis in Mijnsheerenland. Al snel staat hij bekend als een degelijke makelaar die betrouwbaar is. Het kantoor verhuist in de jaren erna vanuit de eigen woning via Het Koetshuis aan de Raadhuislaan naar een karakteristiek pand aan de Wilhelminastraat. Met zijn echtgenote als ‘running’ partner voorziet Henk veel inwoners van de Hoeksche Waard van een nieuw thuis.

 

Het jaar 1981 blijkt in meer opzichten bijzonder. Negen dagen na de start van Vrieling Makelaars ziet zoon Bart het levenslicht. Omdat het makelaarskantoor in de beginjaren van zijn jeugd nog aan huis is gevestigd, krijgt Bart van jongs af aan het makelaarsvak en het ondernemen mee. Bart doet HES Small Business en komt er tijdens talloze reizen achter dat hij makkelijk contact maakt met mensen. Uiteindelijk valt de appel niet ver van de boom en gaat ook Bart de makelaarsopleiding doen. In 2006 gaat Bart aan de slag bij een makelaarskantoor in Rotterdam en leert hij de Rotterdamse woningmarkt goed kennen.

 

In 2011 treedt Bart als vennoot toe tot Vrieling Makelaars. Henk richt zich vanaf dan meer op de taxaties en Bart op de aan- en verkoop van woningen. Een jaar later komt ook schoonzoon en zwager Danny van Berkel, tot dan toe makelaar in Utrecht, bij Vrieling Makelaars werken. Met zijn vieren (Henk, Kitty, Bart en Danny) vormen ze een (h)echt familiekantoor. Na het onverwachte overlijden van Henk eind 2015 treedt Barts moeder terug en runnen Bart en Danny samen het kantoor. Ondertussen is het kantoor verhuisd naar de Wilhelminastraat 27. Een heerlijke nieuwe plek voor de toekomst. Met 3 leuke medewerkers is het 5-koppige team compleet.

 

Vrieling Makelaars is het oudste NVM makelaarskantoor van de Hoeksche Waard, met een focus op het verbinden van de regio Hoeksche Waard en de stad Rotterdam. Het in 1981 gebouwde fundament van vertrouwen, service en kennis is nog steeds stevig intact.