Vrieling Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Voorstraat 35
Klaaswaal

Vrijstaand wonen in het hart van Klaaswaal op een perceel van maar liefst 623m² eigen grond is best uniek. Op de Voorstraat 35 is het nu mogelijk. Lekker parkeren op eigen terrein en heerlijk...

Woonoppervlakte
111m²

Omschrijving

Vrijstaand wonen in het hart van Klaaswaal op een perceel van maar liefst 623m² eigen grond is best uniek. Op de Voorstraat 35 is het nu mogelijk. Lekker parkeren op eigen terrein en heerlijk genieten van de diepe tuin!

Voor een klein stukje geschiedenis van de woning en de locatie vind je verderop na de “Bijzonderheden” een leuk overzichtje.

De toekomst van deze woning is vervolgens helemaal aan jou of aan jullie! Want dit charmante huis heeft ontzettend veel potentie. Het vraagt alleen nog wel wat liefde en aandacht. Maar daarmee is het dan ook helemaal naar eigen hand af te werken en in te richten. Opties genoeg die we graag aan je laten zien!

---------- INDELING ----------

BEGANE GROND
De woning is op de begane grond voorzien van een woonkamer aan de voorzijde, een ruime entree die vanaf de zijkant van de woning te bereiken is, een ruime dichte keuken en verder nog een badkamer, bijkeuken en veel bergruimte.

EERSTE VERDIEPING
De eerste verdieping heeft een overloop, slaapkamer aan de voorzijde en 2 kleinere slaapkamers aan de achterzijde. De twee slaapkamers aan de achterzijde zijn te bereiken via een soort tussenkamer / overloop waar ook de cv-ketel is opgehangen. Ook op deze verdieping zijn verschillende bergruimtes te vinden.

TUIN
De heerlijke diepe achtertuin is voorzien van 2 houten bergingen en een carport. Vooral de 2 bergingen hebben al een mooi lang leven gehad.

---------- AFMETINGEN ---------

Bekijk voor de afmetingen bijgevoegde plattegronden.

---------- ALGEMEEN ----------

- Bouwjaar: circa 1711, in 1819 verbouwd en in 1953 samengevoegd met nummer 37
- Woonoppervlakte: 111m²
- Perceelgrootte: 623m²
- Eigen grond
- Energielabel is nog niet bekend
- In overleg is een vlotte oplevering mogelijk.

---------- BIJZONDERHEDEN ----------

- De woning is bouwkundig gekeurd. Het rapport daarvan kunt u vanzelfsprekend inzien.
- De woning wordt verwarmd middels een Vaillant cv-ketel uit 2014.
- De woning is deels voorzien van dubbele beglazing.
- De gehele begane grondvloer is uitgevoerd in beton.
- Bij een eventuele aankoop verklaart koper zich akkoord dat ondertekening van de koopovereenkomst digitaal plaatsvindt (met iDIN identificatie) door gebruikmaking van het platform van www.ondertekenen.nl.

---------- STUKJE GESCHIEDENIS VOORSTRAAT 35 ----------

290 jaar gelden, op 24 december 1731, veranderde de Voorstraat 35 te Klaaswaal van eigenaar. De verkoper was: Pieter Schelling, (gehuwd met Maertje Jans de Jongh) en op dat moment Dijkgraaf van de polder Groot Cromstrijen. (Dit is de polder tussen de Bommelskoussedijk, Bomendijk en Middelsluissedijk in Numansdorp).

Pieter Schelling had het toenmalige huis en bijbehorende grond zelf gekocht op 28 Juli 1730 en wel van Neeltje Cornelisse de Jong (weduwe van Bastiaen Cornelisse Weeda) voor ƒ 589,= inclusief de kosten koper. Deze kosten koper bestonden in die tijd uit “Rantsoen voor de Schout en Schepenen” die de verkoop vastlegden, en eventueel een procentuele afdracht voor “de Armen”.

Het toenmalige huis was zeer waarschijnlijk pas 19 jaar oud en in circa 1711 gebouwd nadat het voorgaande huis bij “de grote brand van Klaaswaal” in 1710 was afgebrand.

Pieter Schelling verkoopt het huis op 24 december 1731 aan Jacob van Oorde, de toenmalige Secretaris van de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen. En wel voor de somma van ƒ 690,= (zonder kosten koper, dus hij heeft er aardig aan verdiend in 1½ jaar).

Jacob van Oorde wordt in 1737 Pondgaarder te Rotterdam (Belasting-inner) en verkoopt zijn bezittingen in Klaaswaal. Hij verkoopt dan ook dit pand en wel aan Teunis Vos. De verkoopwaarde van het pand wordt bepaald op slechts ƒ 350,= (om de kosten koper over te betalen) maar Teunis Vos betaalt geen geld aan Jacob van Oorde, hij krijgt behalve het huis en het erf namelijk ook nog een Schuldbrief (hypotheek) ter waarde van ƒ 440,= van dezelfde Jacob van Oorde.

Welke tegenprestatie Teunis Vos voor deze “gift” moet leveren is ook minutieus vastgelegd door de schepenen en de nieuwe secretaris, en luidde als volgt: “De alimentatie, opvoeding en onderhouding door Teunis Vos ten laste van seker kind, door Jacob van Oorde verwekt bij Jannetje Ottervanger, en wel tot het kind zijn 25 jaren toe (of eerder huwelijkse state toe) en hetzelve kind te laten leren lezen en schrijven, alsmede een bequaam ambagt of eerlijke hanterige tot kostwinninge nodig, te zullen geven”. Wie dit kind was en hoe het daarmee afgelopen is, is onduidelijk. Wat wel bekend is, is dat Teunis Vos het huis weer verkoopt op 16 mei 1748 voor ƒ 510,= (aan wagenmaker Reinier de Groot).

Het pand in zijn huidige vorm bestond eerder uit 2 woonhuizen, de nummers 35 en 37. De voorlaatste eigenaar was Bertus de Baat die beide woningen in 1953 kocht en er één woning van maakte. Daarmee is huisnummer 37 komen te vervallen. De huidige douche was vroeger het toilet van het 2e huis. De huidige eigenaar heeft direct na de aankoop in 1998 de nutsaansluitingen laten verplaatsen naar de achterzijde van de woning en grotendeels de elektriciteit laten vervangen. Op het dak zijn alle panlatten aan de noordkant vervangen door Provily, die toen ook folie onder de dakpannen heeft aangebracht. Daarbij zijn de slechte dakpannen vervangen.

De schuren, ook de achterste zijn voorzien van elektra; de carpoort niet. De stroomkabel naar de achterste schuur ligt naast het tegelpad. De (elektrische) zonneschermen bij het keukenraam en zijraam van de woonkamer (zuidgevel) zijn van 2021.

De oudste foto die is bijgevoegd dateert uit circa 1920-1930. Op de huidige foto’s is te zien dat het achterste deel van de zijgevel nog uit een oude periode stamt. Waarschijnlijk niet 1711, want lange tijd heeft in de dakpannen van dit huis waarschijnlijk het bouwjaar 181? (waarschijnlijk 1819) gestaan (zie de luchtfoto uit 1952).

Voor dit stukje geschiedenis is onder andere gebruik gemaakt van de door Annee Bos “vertaalde” Oude Rechterlijke Archieven van Klaaswaal, te raadplegen in het Streekmuseum te Heinenoord.

---------- HOEKSCHE WAARD ----------

De Hoeksche Waard is een eiland ten zuiden van Rotterdam met een oppervlakte van 27.420 hectare en telt zo’n 88.000 inwoners verspreid over 14 dorpen en 37 buurtschappen. Door de status van “Nationaal Landschap” is haar open en landelijk karakter op de lange termijn verzekerd en door de versterking van natuurwaarden zal het er altijd goed wonen blijven.

---------- KLAASWAAL ----------

Ook het voorzieningenniveau in Klaaswaal is prima in orde. U kunt terecht voor meer dan alleen de dagelijkse boodschappen. Er zijn goed geleide scholen en een keur aan sportverenigingen, waaronder ook een actieve judo club en buitenzwembad. Wandelaars en fietsers komen ruimschoots aan hun trekken: het Floris V pad van Amsterdam naar Bergen op Zoom loopt door Klaaswaal en is aangesloten op de 350 kilometer lange fietsknooppuntenroute door de Hoeksche Waard.

---------- ENTHOUSIAST? ----------

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging. Dat is mogelijk tijdens kantooruren, maar ook ’s avonds en op zaterdag. Bekijk onze website voor extra informatie over ons kantoor.

---------- EIGEN NVM MAKELAAR ----------

Vrieling Makelaars behartigt de belangen van de verkopende partij. Ons advies bij het kopen van uw nieuwe woning is dan ook om uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee te nemen.

---------- TOT SLOT ----------

Deze presentatie is met zorg samengesteld, onder andere (maar niet uitsluitend) aan de hand van de door opdrachtgever (verkoper/verhuurder) aan makelaar verstrekte gegevens en tekeningen. Desondanks kunnen aan deze presentatie geen rechten worden ontleend en aanvaardt de makelaar of zijn opdrachtgever (verkoper/verhuurder) geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins -dan wel de gevolgen daarvan- van de in deze presentatie verstrekte informatie of elke andere aan de (kandidaat) koper of huurder (of andere belanghebbende) verstrekte informatie m.b.t. het te koop (of te huur) aangeboden object. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn daarnaast slechts indicatief. Mocht deze presentatie of andere verstrekte informatie m.b.t. het te koop (of te huur) aangeboden object vragen oproepen, dan nodigen wij u van harte uit deze onder onze (makelaar) aandacht te brengen.

THUIS IN DE REGIO, THUIS IN DE STAD
DÉ MAKELAAR VOOR DE HOEKSCHE WAARD & ROTTERDAM

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 395.000,- k.k.
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1711
Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Redelijk
Bijzonderheden
Kluswoning

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
111m²
Perceeloppervlakte
623m²
Overig oppervlakte
13m²
Inhoud
300m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal verdiepingen
2

Energie

Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Vaillant (2014, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
In centrum
Tuin
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Achtertuin
Noordoost, 420m², 1200×3500cm
Schuur
Vrijstaand hout
Faciliteiten schuur
Voorzien van elektra

Garage

Locatie

[ { "address": "Voorstraat 35", "zipCode": "3286 AX", "city": "Klaaswaal", "lat": 51.7691949, "lng": 4.4453504, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[ { "featureType": "all", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "saturation": 36 }, { "color": "#333333" }, { "lightness": 40 } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "visibility": "on" }, { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 16 } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.icon", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "administrative", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#fefefe" }, { "lightness": 20 } ] }, { "featureType": "administrative", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#fefefe" }, { "lightness": 17 }, { "weight": 1.2 } ] }, { "featureType": "administrative.locality", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#ff0000" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f5f5f5" }, { "lightness": 20 } ] }, { "featureType": "poi", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f5f5f5" }, { "lightness": 21 } ] }, { "featureType": "poi.park", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#dedede" }, { "lightness": 21 } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 17 } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 29 }, { "weight": 0.2 } ] }, { "featureType": "road.arterial", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 18 } ] }, { "featureType": "road.local", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 16 } ] }, { "featureType": "transit", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f2f2f2" }, { "lightness": 19 } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#e9e9e9" }, { "lightness": 17 } ] } ]

Zonnewijzer

Plattegronden

Interesse in deze woning?

Bel direct voor het maken van een afspraak of laat je gegevens achter.
Dan nemen wij contact met je op.

 

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Vergelijkbare woningen

Verkocht

€ 440.000,- k.k.

Berkenlaan 11 3286 XB Klaaswaal
Verkocht

€ 325.000,- k.k.

Wilgenhoek 10 3286 XL Klaaswaal
Verkocht

€ 325.000,- k.k.

Bremstraat 19 3286 VS Klaaswaal