Vrieling Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Groot Cromstrijensedijk 1
Strijen

MULTIFUNCTIONELE WOONBOERDERIJ
De Groot Cromstrijensedijk 1 is een multifunctionele woonboerderij (gemeentelijk monument) op een werkelijk schitterende, landelijke locatie met prachtige...

Woonoppervlakte
1.140m²

Omschrijving

MULTIFUNCTIONELE WOONBOERDERIJ
De Groot Cromstrijensedijk 1 is een multifunctionele woonboerderij (gemeentelijk monument) op een werkelijk schitterende, landelijke locatie met prachtige vergezichten midden in de landerijen tussen Numansdorp en Strijen. Multifunctioneel vanwege de immense ruimte die zowel binnen als buiten aanwezig is en de ontelbare mogelijkheden om het te gebruiken en te bewonen. Gedacht kan worden aan inwonende ouders of familie, mantelzorg, bed and breakfast, praktijk- of kantoor aan huis, zorgboerderij of begeleid wonen. Maar ook alle denkbare hobby’s zijn hier goed uitvoerbaar. Wellness, sauna, tafeltennis, biljart, dartbord, bar, bioscoop, noem maar op. Het kan, ruimte genoeg! Buiten is genoeg ruimte voor een kleine dierentuin, een groot zwembad en de allergrootste trampoline die er is.

OORSPRONKELIJKE PLAN
De huidige bewoners hebben dit prachtige pand in 2017 gekocht met het idee om in alle rust een fantastische woonboerderij te realiseren voor hun gezin met 4 kinderen. Na een route langs de architect, de constructeur en de gemeente lag er een officiële vergunning op tafel voor een prachtig plan. Het gehele perceel werd omheind met een fraai en degelijk hekwerk en het oude voorhuis werd op een simpele manier wat opgeknapt. In dat voorhuis heeft de familie zijn intrek genomen en zo kon er rustig worden gestart met de verbouwing van de voormalige schuur. De gedachte was het oude voorhuis, na het gereedkomen van de woonboerderij, om te toveren tot een sfeervolle bed and breakfast.

HUIDIGE STATUS
Nu 4 jaar later is al het constructiewerk gedaan en zijn de duidelijke contouren van het prachtige plan in de voormalige schuur zichtbaar. Adembenemend veel ruimte is op een dusdanig handige manier verdeeld zodat je niet verdwaald in het oneindige. Aan de westzijde is een “hap” uit de schuur genomen die de begane grond en de verdieping veel licht en een prachtig uitzicht schenkt. Er is een prachtige, zeer riante verdieping in de schuur gebouwd en alle het constructiewerk daarvoor is super degelijk gedaan zoals door de constructeur voorgeschreven.

NIEUWE WENS
Juist nu de contouren van het prachtige plan zich hebben ontvouwd ontstaat er voor deze familie de wens om op een andere plek hun leven voort te zetten. Met enige pijn in het hart willen zij dus afscheid nemen van hun prachtige plek en het helaas nog niet voltooide plan. Met veel plezier gaan wij daarom op zoek naar een kandidaat die wil wonen in een van de (potentieel) mooiste woonboerderijen van de Hoeksche Waard.

WAT NOG TE DOEN?
Op de foto’s is duidelijk te zien dat er nog veel werk te verzetten is. De gehele verwarmingsinstallatie dient nog aangelegd te worden, vloeren dienen gestort en afgewerkt te worden, wanden en plafonds dienen gestuukt en afgewerkt te worden, keuken plaatsen, badkamer(s) plaatsen, verlichting instaleren, enzovoort. Vanzelfsprekend zal ook de tuin direct rond het pand op orde gebracht moeten worden als sluitstuk. Het dak is grotendeels vernieuwd of hersteld en daarbij (deels) geïsoleerd. Alleen van het voorhuis dient nog een deel van het dak aangepakt te worden. Ook nagenoeg het gehele voorhuis dient inpandig gerenoveerd te worden. Om de financiële verwachting goed te managen; je bent zo een paar ton verder.

RUIMTE
Met een totaal inpandig vloeroppervlak van ongeveer 1.140m2 en een perceelgrootte van 7.550m2 is er aan ruimte geen gebrek. Inpandig is genoemde 1.140m2 vloeroppervlak verdeeld over circa 240m2 voor het voorhuis en circa 900m2 voor de voormalige schuur, de toekomstige nieuwe woonboerderij. Overweldigende getallen! We maken met klem een voorbehoud voor de juistheid van de plattegronden en deze overweldigende getallen (de inhoud is een schatting) omdat een pand als dit zeer lastig in te meten is! En feitelijk is de voormalige schuur nog geen officiële woonruimte, maar daar hebben wij alvast een voorschot op genomen.

ZELF ERVAREN
De comfortabele woonbeleving en het fantastische uitzicht is met diverse pennen te beschrijven, maar je weet het pas als je het zelf ervaart. Een vrijblijvende bezichtiging lijkt dan ook een goed vertrekpunt om je interesse naar aanleiding van de foto’s te voeden. De indeling en de afmetingen laten zich het makkelijkst uitleggen aan de hand van bijgevoegde plattegronden en daar verwijzen we dan ook graag naar. Voel je vrij een bezichtiging met ons in te plannen. Wij zullen voor dit prachtige pand de tijd nemen voor een bezichtiging.

HOEKSCHE WAARD
De Hoeksche Waard is een eiland ten zuiden van Rotterdam met een oppervlakte van 27.420 hectare en telt bijna 90.000 inwoners verspreid over 14 dorpen en 37 buurtschappen. Door de status van “Nationaal Landschap” is haar open en landelijk karakter op de lange termijn verzekerd en door de versterking van natuurwaarden zal het er altijd goed wonen blijven. Het is hier heerlijk wandelen en fietsen om te genieten van de natuur en de diversiteit aan vogelsoorten. Rotterdam is al met 30 autominuten te bereiken en het prachtige historische Dordrecht zelfs al met 20 autominuten.

NUMANSDORP
Numansdorp is een prachtig dorp in de Hoeksche Waard. Direct gelegen aan het Hollands Diep en omgeven door polderlandschap met schitterende vergezichten. Het is hierdoor dat het woonhuis de naam ”Polderzicht” heeft. Het dorp kenmerkt zich door de ruime opzet en het gevarieerde aanbod van winkels. Daarbij is de ligging ten opzichte van de Randstad ideaal voor forenzen die hun werk elders hebben maar zich thuis willen kunnen ontspannen en die hun kinderen in een veilige omgeving op goed geleide scholen willen zien opgroeien. Winkelvoorzieningen en openbaar vervoer zijn binnen handbereik. Bovendien zijn de gezellige weekmarkten, de jaarlijkse paardenmarkt en braderie, evenementen die het dorp kleur geven. Recreatiemogelijkheden, een 18 holes golfbaan, jachthaven, oeverbos, tenniscomplex, strandje en het natuureiland Tiengemeten, zijn op korte afstand bereikbaar.

STRIJEN
Strijen heeft een gezellig dorpscentrum met een keur aan klantvriendelijke winkels, verder zijn er prima scholen, een rijk verenigingsleven en tal van recreatiemogelijkheden. Genoemd mogen worden de jaarlijkse hippische dag, de ijsbaan, florerende voetbal vereniging en sporthal. Ook de natuurliefhebber kan bijvoorbeeld in het “Oudeland van Strijen” van ultieme stilte genieten en daar talloze weidevogels spotten.

EIGEN NVM MAKELAAR
Wij behartigen de belangen van de verkopende partij. Ons advies bij het kopen van uw nieuwe woning is dan ook om uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee te nemen.

TOT SLOT
Deze presentatie is met zorg samengesteld, onder andere (maar niet uitsluitend) aan de hand van de door opdrachtgever (verkoper/verhuurder) aan makelaar verstrekte gegevens en tekeningen. Desondanks kunnen aan deze presentatie geen rechten worden ontleend en aanvaardt de makelaar of zijn opdrachtgever (verkoper/verhuurder) geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins -dan wel de gevolgen daarvan- van de in deze presentatie verstrekte informatie of elke andere aan de (kandidaat) koper of huurder (of andere belanghebbende) verstrekte informatie m.b.t. het te koop (of te huur) aangeboden object. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn daarnaast slechts indicatief. Mocht deze presentatie of andere verstrekte informatie m.b.t. het te koop (of te huur) aangeboden object vragen oproepen, dan nodigen wij u van harte uit deze onder onze (makelaar) aandacht te brengen.

THUIS IN DE REGIO, THUIS IN DE STAD
DÉ MAKELAAR VOOR DE HOEKSCHE WAARD & ROTTERDAM

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.095.000,- k.k.
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1912
Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
1.140m²
Perceeloppervlakte
7.870m²
Inhoud
3.500m³

Indeling

Aantal kamers
19
Aantal slaapkamers
10
Aantal badkamers
1
Aantal verdiepingen
2

Energie

Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
(Combi-ketel)

Buitenruimte

Ligging
Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Balkon
Ja
Tuin
Tuin rondom
Schuur
Vrijstaand hout

Garage

Soort garage
Inpandig
Capaciteit
2

Locatie

[ { "address": "Groot Cromstrijensedijk 1", "zipCode": "3291 LD", "city": "Strijen", "lat": 51.732525, "lng": 4.5134149, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[ { "featureType": "all", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "saturation": 36 }, { "color": "#333333" }, { "lightness": 40 } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "visibility": "on" }, { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 16 } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.icon", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "administrative", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#fefefe" }, { "lightness": 20 } ] }, { "featureType": "administrative", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#fefefe" }, { "lightness": 17 }, { "weight": 1.2 } ] }, { "featureType": "administrative.locality", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#ff0000" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f5f5f5" }, { "lightness": 20 } ] }, { "featureType": "poi", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f5f5f5" }, { "lightness": 21 } ] }, { "featureType": "poi.park", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#dedede" }, { "lightness": 21 } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 17 } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 29 }, { "weight": 0.2 } ] }, { "featureType": "road.arterial", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 18 } ] }, { "featureType": "road.local", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 16 } ] }, { "featureType": "transit", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f2f2f2" }, { "lightness": 19 } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#e9e9e9" }, { "lightness": 17 } ] } ]

Zonnewijzer

Uw browser ondersteunt geen WebGL

Plattegronden

Interesse in deze woning?

Bel direct voor het maken van een afspraak of laat je gegevens achter.
Dan nemen wij contact met je op.

 

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

BART VRIELING

BART VRIELING

Beëdigd makelaar/taxateur o.z.

info@vrielingmakelaars.nl